AcasăNewsCod portocaliu de viscol si ninsoare pentru sudul si sud-estul tarii!

Cod portocaliu de viscol si ninsoare pentru sudul si sud-estul tarii!

Meteorologii au atentionat ca duminica, dupa ora 18.00, va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul si sud-estul tarii, celelalte zone ramanand sub incidenta codului galben.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat atentionarea emisa in 2 februarie, aratand ca aceasta isi mentine valabilitatea pana duminica, la ora 18.00, cu mentiunile ca in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei vor mai fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita si pe arii extinse se va produce polei, vantul va fi moderat, iar in celelalte regiuni va ninge.

„Dupa ora 18.00 va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu care va viza partea de sud si de sud-est a teritoriului, celelalte zone ramanand sub incidenta codului galben”, potrivit ANM.  Premierul Emil Boc a declarat, sambata, dupa videoconferinta cu prefectii, ca pana miercuri vor fi avertizari de ninsori si visol in diferite regiuni, pe rand, dar nu va fi mai greu ca pana acum, precizand ca situatia este sub control, dar autoritatile trebuie sa pastreze vigilenta.

Codul galben de ninsori si viscol ar putea fi prelungit duminica, insa datele meteo nu arata, cel putin pana in 8 februarie, maximul prognozabil, schimbari majore care sa dea motive de panica pentru populatie, declara  directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

author avatar
Ciprian Purice
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger