AcasăNewsUPDATE Codul portocaliu de viscol, prelungit. VEZI judetele afectate!

UPDATE Codul portocaliu de viscol, prelungit. VEZI judetele afectate!

UPDATE 2- Codul portocaliu de viscol a fost prelungit, in judetele Vrancea si Buzau, pana joi la orele 19.

UPDATE 1- De la ora 9.30 a intrat in vigoare Codul galben de ninsori si vant puternic, valabil pentru Dobrogea, estul Munteniei si sudul Moldovei. Sunt anuntate ninsori si rafale de vant de peste 60-70 km/h. In Ialomita, Braila, Buzau, Vrancea si Galati va fi viscol (zone vizate de avertizari nowcasting). Atentionarea este valabila pana la orele 20.

Vremea se va mentine capricioasa si in cursul noptii urmatoare, anunta ANM. Vantul va bate mai puternic in sudul Moldovei si nord-estul Munteniei, spulberand zapada. Iarna nu se imblanzeste nici in zilele urmatoare. Va fi deosebit de rece in estul si centrul tarii, meteorologii spunand ca in special diminetile si noptile se anunta a fi geroase.

Viscolul le va face viata grea locuitorilor din mai multe judete din tara. Meteorologii au emis doua avertizari nowcasting COD PORTOCALIU pentru cinci judete, anuntand ca in urmatoarele ore va ninge, iar vantul va sufla puternic, spulberand zapada.

Inca de la primele ore ale diminetii de joi a intrat in vigoare avertizarea COD PORTOCALIU de viscol pentru Galati si Vrancea. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat ca in aceste zone va continua sa ninga viscolit. Vantul va atinge peste 70 km/h la rafala, si, pe alocuri, va spulberra zapada deja depusa. Atentionarea nowcasting (cu efect imediat-n.r) pentru aceste judete expira la ora 10.30.

De asemenea, o avertizare COD PORTOCALIU de viscol a fost emisa joi dimineata, incepand cu ora 9, si pentru judetele Ialomita, Braila si  Buzau. Meteorologii informeaza ca, pana la orele 13, pe arii extinse din aceste trei judete, vantul deosebit de puternic, de peste 70 km/h la rafala, va viscoli si spulbera zapada si va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, in unele cazuri chiar si sub 50 de metri. Ca urmare, soferilor le este recomandat sa verifice din timp starea drumurilor si sa-si echipeze corespunzator autoturismele, pentru conditii de iarna, si sa circule cu mare atentie.

375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger