Cauta

COD PORTOCALIU de ploi pentru cinci judete si COD GALBEN pentru alte cinci!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis joi o avertizare cod portocaliu de ploi pentru judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea si Caras-Severin, dar si cod galben pentru alte cinci judete.

Avertizarea este valabila joi, intre orele 8.00 si 11.00, in cea mai mare parte a judetelor Mehedinti, Gorj, jumatatea nordica a judetului Dolj, local in judetul Valcea si in extremitatea estica a judetului Caras-Severin. Meteorologii anunta ca in acest inteval se vor semnala ploi abundente si se vor inregistra cantitati de apa in jur de 15 – 20l/mp. Ploile vor fi asociate cu intensificari temporare ale vantului care va sufla cu o viteza de peste 50…60 km/h.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de ploi, valabila pana la ora 12:00, pe arii extinse in judetul Teleorman, sudul judetelor Arges si Dambovita, vestul judetului Ialomita si sudul si estul judetului Buzau. In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului, ce vor atinge local 55…65 km/h.

Judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si jumatatea de nord a judetului Arges sunt, pana joi, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi si vant. Potrivit unei avertizari emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul cuprins intre 16 aprilie, ora 18.00 si 17 aprilie, ora 20.00, va ploua in cea mai mare parte a tarii. In Oltenia si in sudul Banatului, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 litri pe metru patrat, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50- 60 kilometri pe ora.

Foto: sursazilei.ro

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version