AcasăNewsCOD PORTOCALIU de ploi in 14 judete. Capitala, sub COD GALBEN

COD PORTOCALIU de ploi in 14 judete. Capitala, sub COD GALBEN

Cu exceptia unor judete din vest si din sud vest, intreaga harta a tarii e colorata in galben si portocaliu. Semn ca precipitatiile vor fi de la insemnate  la foarte insemnate, in functie de coloritul hartii, si ca in intervalul imediat urmator vom avea mare nevoie de umbrele si pelerine de ploaie.

Luand pe rand avertizarile emise in aceasta dimineata din directia Administratiei Nationale de Meteorologie, va spunem ca, din cate mentioneaza specialistii, o mare a judetului Dambovita- cea de munte, precum si alte 13 judete din zona Moldovei, dar si din Dobrogea -Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea- vor fi cuprinse de ploi puternice, de marti la ora 18 si pana miercuri seara, la ora 20. Pe durata intervalului sunt prognozate ploi ce pot cumula peste 50-60 l/mp, izolat chiar si 80-90 l/mp.

Cat priveste cealalata avertizare, in care este inclus si Bucurestiul, specialistii au anuntat ca va intra in vigoare incepand cu ora 15. In zonele marcate cu galben pe harta atasata sunt anuntate ploi de peste 25 l/mp, posibil sa se cumuleze si dublul acestei valori, insa doar izolat.

Pe langa ploi, sunt asteptate si ninsori, aceste precipitatii fiind posibil sa cada la munte, in Orientali si Meridionali. Totodata, nici vantul nu va lipsi din peisaj. Fenomenul ultim mentionat se va semnala in majoritatea regiunilor, intensificarile mai puternice urmand a se semnala la munte, in zona inalta, dar si pe litoral.

sursa foto: meteoromania.ro

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger