AcasăNewsCod portocaliu de ninsori si vant in Bulgaria. Este posibil sa afecteze...

Cod portocaliu de ninsori si vant in Bulgaria. Este posibil sa afecteze si Romania

(foto: kanald.ro)

Meteorologii din Bulgaria au emis o avertizare de cod portocaliu pentru ninsori si vant puternic la granita cu Romania. ANM a avertizat ca este posibil ca ciclonul de pe teritoriul bulgar sa afecteze si tara nostra.

(foto: kanald.ro)

Institutul National de Meteorologie din Bulgaria a emis un cod portocaliu pentru ninsori abundente, polei si vant puternic, pentru zona de est a tarii. Codul este valabil miercuri pentru nord-est, aproape de granita cu Romania. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) va decide in cursul zilei de miercuri daca se impune si in Romania emiterea unui cod portocaliu de ninsori, din cauza ciclonului care a afectat Bulgaria.  Judetele care ar putea fi afectate mai grav de acest ciclon sunt Constanta, Tulcea, Giurgiu, Ialomita, dar si Calarasi.

 

Deocamdata, este mentinuta avertizarea de cod galben de ninsori si vant puternic, valabila de miercuri, ora 2.00, pana joi la ora 20.00. Codul galben este emis pentru Bucuresti si pentru 13 judete: Vaslui, Galati, Vrancea, Tulcea, Constanta, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman. Meteorologii avertizeaza ca in Dobrogea, in sudul si estul Munteniei si in sudul Moldovei vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 60 – 70 de kilometri pe ora.

author avatar
Andra Nesu
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger