AcasăNewsCod portocaliu de ninsori pentru 18 judete si Bucuresti! Trenuri ANULATE si...

Cod portocaliu de ninsori pentru 18 judete si Bucuresti! Trenuri ANULATE si curse aeriene INTARZIATE!

Dupa cateva saptamani in care s-ar fi putut crede ca iarna ne va ocoli in acest an, vremea rea, ninsorile si viscolul din ultimele ore sunt dovezi clare ca ne-am inselat. Drumurile nationale 22 si 67C au fost inchise din cauza ninsorilor si viscolului puternic, iar 18 judete si Capitala se afla sub COD PORTOCALIU. Meteorologii avertizeaza ca s-ar putea institui chiar cod rosu.

Codul PORTOCALIU instituit vineri pentru zece judete din tara a fost extins pentru 18 judete. Mai bine de jumatate din tara se afla sub avertizare de vreme rea. Drumurile nationale 22 si 67 C au fost deja inchise de Politia Rutiera. Pana la ora 11:20, sambata, in jumatatea nordica a judetului Olt (inclusiv municipiul Slatina), unde se vor semnala viscol, viteza vantului la rafala va atinge si depasi 70-75 km/h.

Totodata, ANM anunta ca avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila pana duminica la ora 18.00, ar putea fi prelungita pana luni, cu posibilitatea de a fi emis si codul rosu in anumite zone. ANM precizeaza ca situatia nu este “inspaimantatoare”, dar este de durata, informeaza realitatea.net.

Zapada si viscolul afecteaza si activitatea trenurilor si a avioanelor. Astfel, mai multe trenuri au fost anulate, iar avioanele decoleaza cu intarziere de pe aeroportul Henri Coanda.

Pana la aceasta ora, trei trenuri de calatori au fost anulate.: trenul R 8012 care circula in relatia Fetesti – Bucuresti Obor a fost anulat pe sectia Ciulnita – Bucuresti Obor, trenul 8011 care circula in relatia Bucuresti Obor – Constanta a fost anulat pe intreaga relatie, trenul 8014 care circula in relatia Fetesti – Bucuresti Obor a fost anulat pe relatia Ciulnita – Bucuresti Obor.

Pasagerii vor fi redirectionati catre alte trenuri spre aceeasi destinatie sau, la solicitarea calatorilor, le va fi restituita intreaga contravaloare a biletelor.

Totodata, CFR a anuntat ca au fost introduse limitari de viteza de 50km/h pe relatiile Chitila – Peris si Crivina – Brazi, iar pe sectia de circulatie Bucuresti Baneasa – Lehliu – Fetesti trenurile sunt tractate cu locomotiva Diesel.

Ninsorile au afectat si traficul aerian. Pe aeroportul Henri Coanda au fost inregistrate intrazieri ale avioanelor de aproximativ 30-40 de minute pentru ca acestea trebuie supuse procedurii de degivrare.

Foto: ziuanews.ro

author avatar
Alina Costache
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger