AcasăNewsCOD PORTOCALIU de la ANM: în ce județe sunt anunțate ploi abundente/Prognoză...

COD PORTOCALIU de la ANM: în ce județe sunt anunțate ploi abundente/Prognoză specială pentru București

COD PORTOCALIU de la ANM: în ce județe sunt anunțate ploi abundente/Prognoză specială pentru București (sursa foto: oradesibiu.ro)

Noi vești de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Meteorologii au actualizat avertizarea meteo, astfel că până joi seară, la ora 21, vor fi în vigoare un COD GALBEN și unul PORTOCALIU, de instabilitate atmosferică și ploi, sub „umbrela” cărora se vor afla câteva județe din sudul țării.

Astfel, pentru intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00, meteorologii anunță că local în Muntenia va ploua însemnat cantitativ.

„În nordul și estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare (cu precădere în Muntenia), cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp”, se menționează în textul avertizării COD GALBEN emis de ANM.

foto: meteoromania.ro

Trei județe, sub COD PORTOCALIU

Și tot joi, în intervalul orar 10:00 – 21:00, va fi în vigoare un COD PORTOCALIU.

Prin intermediul căruia specialiștii de la ANM avertizează că în județele Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu va ploua abundent, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35…50 l/mp.

Prognoză specială pentru București: cer mai mult noros și ploi

După cum se poate vedea de pe hartă, Capitala se află, joi, sub incidența CODULUI GALBEN de ploi. Meteorologii au transmis, însă, și o prognoză specială pentru București, vizat fiind același interval orar: 10:00 – 21:00.

Conform ANM, joi temperatura aerului va scădea semnificativ, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 24 de grade. „Cerul va fi mai mult noros și va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare se vor înregistra 10…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp”, transmit meteorologii.

De asemenea, vântul va sufla slab și moderat.

391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger