AcasăNewsCOD PORTOCALIU de inundatii pe mai multe rauri, pana miercuri

COD PORTOCALIU de inundatii pe mai multe rauri, pana miercuri

COD PORTOCALIU de inundatii. Hidrologii informeaza ca, in intervalul marti, orele 19.00 – miercuri, ora 10.00, raurile din mai multe judete se afla sub incidenta unei avertizari cod portocaliu. Este vorba de Raul Negru  (Covasna), Putna si Ramnicu Sarat (Vrancea), Trotus (Harghita, Bacau) si afluentii acestora.

(foto: opiniatimisoarei.ro)

Hidrologii informeaza ca in zonele vizate se anticipeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate, precum si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie, potrivit unui comunicat al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Totodata, hidrologii informeaza ca se mentine CODUL GALBEN de inundatii, care vizeaza, pana miercuri la ora 10.00, bazinul hidrografic Olt superior si mijlociu (judetele Harghita si Brasov), afluentii Oltului (Harghita, Covasna, Brasov), Prahova si afluentii sai (Prahova, Ilfov), Calmatui (Buzau, Braila), cursul superior al Buzaului (Covasna, Buzau), afluentiii Buzaului inferior (Buzau), Barlad si afluentii sai (Vaslui, Galati, Vrancea) si raurile din Dobrogea (Constanta, Tulcea).

La randul lor, meteorologii au prelungit pana marti, la orele 20.00, CODUL PORTOCALIU de ploi pentru judetele Bacau, Vrancea si Buzau, zone in care se vor cumula cantitati de apa de peste 50 de litri pe metru patrat. Judetele din jumatatea estica a tarii – Ialomita, Prahova, Braila, Tulcea, Galati, Vaslui, Neamt, Suceava, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures raman sub avertizare COD GALBEN de ploi pana marti, la orele 20.00.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger