AcasăNewsCod portocaliu de inundatii pe Dunare!

Cod portocaliu de inundatii pe Dunare!

Dunarea va fi sub avertizare de cod portocaliu de inundatii, de joi dimineata pana pe 1 iunie pe sectorul aval Calafat – Zimnicea si pana pe 3 iunie pe sectorul aval Calarasi. Avertizarea vizeaza noua judete, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Avertizarea de cod portocaliu este valabila in intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 01.06.2014 ora 06.00 pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (judetele Dolj, Olt si Teleorman) si in intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 03.06.2014 ora 18.00 pe sectorul aval Calarasi (judetele Calarasi, Constanta, Ialomita, Braila, Tulcea si Galati).

Avertizarea pe acest sector vizeaza in primul rand sectoarele cu diguri locale de aparare.

De asemenea, de joi pana pe 3 iunie, va fi cod galben pe Dunare pe sectoarele: aval SHEN Portile de Fier – Calafat (judetele Mehedinti si Dolj) si aval Zimnicea – Calarasi (judetele Giurgiu si Calarasi). Totodata INHGA a emis, in intervalul 1 iunie, ora 6.00 – 3 iunie, ora 18.00, cod galben pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (judetele Dolj, Olt si Teleorman).

Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul romanesc al Dunarii, va fi influentat semnificativ si de modul de exploatare al Sucursalei Hidrocentrale (SHEN) Portile de Fier, se mai spune in avertizarea INHGA.

Foto: digi24.ro

author avatar
Alina Costache
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger