AcasăNewsCOD PORTOCALIU de INUNDATII, pana marti. Sunt vizate rauri din Timis, Caras-Severin...

COD PORTOCALIU de INUNDATII, pana marti. Sunt vizate rauri din Timis, Caras-Severin si Mehedinti

Ploile abundente care au cazut si vor continua sa cada in urmatoarele ore au facut ca hidrologii sa avertizeze din nou asupra pericolului depasirii cotelor de atentie pe anumite cursuri de apa, dar si asupra posibilitatii producerii de inundatii.

Avand in vedere situatia actuala, dar si prognoza pentru urmatoarele 24 de ore, hidrologii au actualizat atentionarea emisa duminica. Vizate de o avertizare COD PORTOCALIU sunt, de luni de la ora 11 incepand, raurile din judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti. Ca urmare, locuitorii zonelor mentionate stau din nou cu emotii ca apele le-ar putea produce pagube in gospodarii.

Specialistii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) precizeaza ca fenomene periculoase – scurgeri pe versanti, torenti si paraie – cu posibile efecte de inundatii locale, dar si cresteri ale debitelor si nivelurilor apelor- cu posibiledepasiri ale cotelor de atentie -se pot produce pe  raurile din bazinele hidrografice Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii mici ai Dunarii din judetele Caras-Severin si Mehedinti, Blahnita, Drincea (judetul Mehedinti), dar si pe unii afluenti din bazinul superior al Timisului (judetul Caras-Severin). Totodata, pana marti, la ora 14, este valabila o avertizare COD GALBEN pentru unele rauri mici din judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj.

Reprezentantii INHGA informeaza ca fenomenele se pot produce „cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe afluentii mici ai Dunarii de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum si pe unele rauri mici din sudul judetelor Caras-Severin si Mehedinti”.

Sursa foto:gazeta-de-vest.ro

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger