AcasăNewsCOD PORTOCALIU de inundatii. Doua avertizari de fenomene imediate

COD PORTOCALIU de inundatii. Doua avertizari de fenomene imediate

Risc crescut de producere de inundatii. Hidrologii au emis, miercuri, doua avertizari COD PORTOCALIU de fenomene imediate, valabile pana la orele serii, pentru rauri din vestul si centrul Romaniei.

Prima dintre ele, valabila in intervalul orar 09:10 – 18:00, vizeaza „raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii de dreapta ai raului Timis aferenti sectorului aval S.H. Caransebes – amonte confluenta cu raul Spaia, Gladna – bazin superior aferent amonte acumularea Surduc, Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Faget, judetele Caras-Severin si Timis”, unde, specialistii de la institutul de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au anuntat ca, „urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, cedarii apei din stratul de zapada, a precipitatiilor prognozate si propagarii, se vor produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE”.

Cea de-a doua avertizare COD PORTOCALIU a intrat in vigoare inca de la 09:30 si ramane valabila pana dupa-amiaza, la ora 17:00, fiind emisa din aceleasi considerente ca si precedenta aatentionare. De aceasta data, sunt vizate „raurile mici din bazinele hidrografice: Almas – bazin aferent amonte S.H. Hida, judetele Cluj si Salaj.”

sursa foto: Facebook

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger