AcasăNewsCOD PORTOCALIU de ger in mai multe zone ale tarii. VEZI harta!

COD PORTOCALIU de ger in mai multe zone ale tarii. VEZI harta!

(foto: site ANM)

Cod portocaliu de ger in majoritatea regiunilor Romaniei. Meteorologii au emis luni dimineata o avertizare de ger persistent pentru majoritatea regiunilor tarii, exceptie facand vestul Romaniei, aflat sub Cod galben de temperaturi extreme.

(foto: site ANM)

Frigul cumplit a pus stapanire pe intreaga tara. Meteorologii au emis, luni, o averizare Cod portocaliu de ger, valabila pentru mai multe regiuni. Astfel, in intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, in Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade, iar cele maxime din timpul zilei vor fi negative, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

De asemenea, specialistii avertizeaza ca in Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vantul va sufla in rafale ce vor atinge 40…50 km/h, accentuand senzatia de frig. De asemenea, indicele de racire va cobori sub pragul critic de -32 de unitati.

In timp ce restul tarii se afla sub avertizare Cod portocaliu de ger, nici vestul Romaniei nu scapa de frigul extrem, aflandu-se sub atentionare Cod galben de ger. Astfel, in intervalul amintit, in Crisana si Banat vremea va fi geroasa in cursul noptilor, valorile termice vor cobori sub -10 grade.

Pe 28 ianuarie, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ger, valabila in intervalul 28 ianuarie – 3 februarie pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures. Potrivit specialistilor ANM, vemea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime pe timpul zilei vor fi negative.

854 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger