AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA, valabil in Oltenia si Muntenia

COD PORTOCALIU de CANICULA, valabil in Oltenia si Muntenia

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis o atentionare COD PORTOCALIU de CANICULA, pentru intervalul 9 – 10 iulie. In cea mai mare parte a Olteniei si local in Muntenia se vor inregistra temperaturi ridicate, de 37….38 de grade si pe arii restranse 39 de grade.

(foto: meteoromania.ro)

ANM a emis o atentionare COD PORTOCALIU  de CANICULA, valabila pentru intervalul 9 – 10 iulie, In cea mai mare parte a Olteniei si local in Muntenia urmand sa se inregistreze temperaturi ridicate, de 37….38 de grade si pe arii restranse 39 de grade.

Totodata, disconfortul termic se va accentua, iar in zonele mentionate indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80, urmand a se simti un val de caldura persistent si disconfort termic accentuat.

Si in restul tarii temperaturile vor fi ridicate, in intervalul 9 – 10, fiind in vigoare atentionarea de COD GALBEN  de CANICULA. In Crisana, Banat, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei si in  sud-vestul Transilvaniei in cursul dupa-amiezelor va fi canicula, cu temperaturi maxime de 34…36 de grade si izolat 37 de grade.

Totodata, meteorologii avertizeaza si ca, indeosebi in cursul zilei de marti si al noptii de marti spre miercuri, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat, astfel incat, vor fi descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, averse ce pot depasi pe arii restranse 20…25 l/mp si izolat caderi de grindina. Aceste fenomene vor fi mai frecvente in regiunile nordice, estice, sudice, precum si la munte.

author avatar
Ionut Zgimbau
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger