AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA, urmat de vijelii

COD PORTOCALIU de CANICULA, urmat de vijelii

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis o atentionare COD PORTOCALIU de CANICULA, pentru intervalul 14 – 15 iulie valabil pentru 14 judete si Bucuresti, cand se vor inregistra temperaturi ridicate, de 39….41 de grade. Ulterior vor urma vijelii.

(foto: meteoromania.ro)

ANM a emis, vineri, o avertizare COD PORTOCALIU  de CANICULA, valabil in sudul tarii, si un COD GALBEN de CANICULA, valabil in cateva judete ale Moldovei, pe litoral si in Campia de Vest, pentru perioada 14 – 15 iulie.

Astfel, sambata si duminica vremea va deveni caniculara in sudul si estul tarii, unde se vor atinge valori de 36…38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80.

Ulterior, in cursul zilei de duminica in cea mai mare parte a Olteniei si a Munteniei canicula se va intensifica, temperaturile maxime vor fi de pana la 39…41 de grade, iar disconfortul termic deosebit de accentuat.

Avertizarea COD PORTOCALIU  de CANICULA va fi urmata de vijelii, meteorologii anuntand ca, incepand din partea a doua a zilei de duminica, vor fi manifestari de instabilitate atmosferica severa.

author avatar
Ionut Zgimbau
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger