AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA urmat de COD GALBEN de PLOI

COD PORTOCALIU de CANICULA urmat de COD GALBEN de PLOI

(foto: meteoromania)

Meteorologii au emis o ATENTIONARE de COD PORTOCALIU valabil pentru sudul, estul si vestul tarii. Ulterior va intra intra vigoare un COD GALBEN de PLOI.

(foto: meteoromania)

ANM a emis, joi, o atentionare COD PORTOCALIU de canicula,valabila pentru in intervalul 22 – 23 iunie. Potrivit meterologilor, in cursul zilei de joi, in sudul, estul si vestul tarii valul de caldura se va intensifica, disconfortul termic va fi in continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35 – 37 de grade, atingand izolat valori de 38 de grade in zonele de campie din sudul si estul tarii. Pentru restul tarii va ramane valabil atentionarea de COD GALBEN de CANICULA.

Incepand cu data de 22 iunie, ora 18, valul de caldura se va restrange in sudul extrem si in sud-estul tarii unde vremea se va mentine vremea caniculara, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80. Temperaturile maxime inca vor atinge 35….36 de grade pe arii extinse.

In restul tarii se va instaura o atentionare de COD GALBEN de PLOI, meteorologii avertivand ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata. In vestul, centrul, nordul si nord-estul teritoriului vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vânt ce vor lua si aspect de vijelie, local averse ce pot depasi 20…25 l/mp si pe arii restrânse caderi de grindina, mai ales in zona de munte.

Ulterior, in noaptea de sambata spre duminica, 23/24 iunie, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice severe se vor semnala in centrul, sudul si sud-estul tarii, precum si in zona de munte.

author avatar
Ionut Zgimbau
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger