AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA: Mii de apeluri la Ambulanta, in ultimele ore....

COD PORTOCALIU de CANICULA: Mii de apeluri la Ambulanta, in ultimele ore. Ce va recomanda medicii!

(foto: alba24.ro)

Romania se topeste, vineri, sub COD PORTOCALIU de CANICULA, emis pentru estul, vestul si sudul tarii. Pentru restul zonelor, exista un COD GALBEN de temperaturi extreme si disconfort termic. Mii de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Ambulanta in ultimele ore, iar peste 160 de persoane au cazut in strada.

(foto: alba24.ro)

„In ultimele 24 de ore, la nivel national s-au inregistrat peste 6000 de apeluri telefonice la serviciile de ambulanta si SMURD. Numarul persoanelor cazute in strada se ridica la 169, acestea au fost transportate la spital, unde li s-a acordat ingrijire medicala”, potrivit unui comunicat emis, joi, de Ministerul Sanatatii.

Pentru a evita orice problema cauzata de temperaturile foarte ridicate, de peste 35-36 de grade, anuntate de meteorologi pentru acest interval, medicii va sfatuiesc sa evitati, pe cat posibil, sa stati foarte mult in soare intre orele 11 si 18. De asemenea, va este recomandat sa consumati cat mai multe lichide, dar sa evitati bauturile alcoolice si pe cele ce contin multa cafeina, si sa mancati fructe si legume proaspete.

Meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU valabila pentru vestul, estul si sudul tarii, de canicula si disconfort termic sever, pentru ziua de vineri. „Pe parcursul zilei de 22 iunie, valul de caldura se va intensifica, disconfortul termic va fi in continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii extinse”, informeaza meteorologii. Temperaturile vor depasi frecvent 35-37 de grade, putand ajunge si la 38 de grade in sudul si estul tarii.

In resutul regiunilor, pentru ziua de vineri s-a emis COD GALBEN de canicula, dar si de instabilitate atmosferica. „In vestul, centrul, nordul si nord-estul teritoriului vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, local averse ce pot depasi 20-25 l/mp si pe arii restranse caderi de grindina, mai ales in zona de munte”, informeaza specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie.

author avatar
Cristina Stefan
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger