AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA, incepand de marti: temperaturi de 39 de grade!

COD PORTOCALIU de CANICULA, incepand de marti: temperaturi de 39 de grade!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Luna lui Cuptor isi intra serios in drepturi. Un val de canicula va pune stapanire, incepand de marti, asupra mai multor regiuni din tara. Ca urmare, meteorologii au emis avertizari COD PORTOCALIU, pentru doua zile- marti si miercuri, atragand atentia asupra faptului ca si joi va continua sa fie cald in anumite regiuni.

Asadar, valul de caldura, ce va fi insotit, dupa cum era de asteptat, de un disconfort termic accentuat, va cuprinde, intr-o prima faza, doar perimetrul a patru judete aflate in vestul si nord-vestul tarii care si luni s-au confruntat cu cele mai ridicate valori ale mercurului termometrelor inregistrate la nivelul tarii. Drept urmare, colorate in portocaliu pe harta temperaturilor, vor fi, pe 7 iulie, doar judetele Timis, Arad, Satu Mare si Bihor. Maximele prognozate pentru dupa-amiaza zilei de marti vor ajunge, spun specialistii de la Administratia Nationala de Meterologie, la 39 si char 39 de grade.

sursa foto: inmh.ro

E important de mentionat faptul ca, din ceea ce anunta meteprologii, pe parcursul celei de-a doua zile a saptamanii caldura va cuprinde ce mai mare parte a tarii, astfel ca termometrele vor arata, la amiaza, 35 si chiar 37 de grade. exceptie facand zone din nordul si centrul tarii, mai precis regiunea montana, dar si litoralul.

sursa foto: inmh.ro

Pentru ziua de miercuri vestile despre vreme sunt si mai calduroase. Canicula va cuprinde o mai mare parte a tarii, drept urmare, ANM precizeaza ca, in cea de-a doua parte a zilei, termometrele vor indica temperaturi de 39 de grade in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, dar si in Moldova, zone aflate sub COD PORTOCALIU de arsita.

Si in restul tarii – colorat in galben pe harta temperaturilor- va fi foarte cald, fiind asteptate maxime de 35-38 de grade. E important de avut in vedere ca specialistii precizeaza ca si joi va fi cald, in sudul si estul tarii, dar si ca, incepand cu 9 iulie revin manifestarile de vreme instabila, din vesutl atrii incepand.

 

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger