AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA in vestul tarii. Restul regiunilor, sub COD GALBEN...

COD PORTOCALIU de CANICULA in vestul tarii. Restul regiunilor, sub COD GALBEN

(foto: meteoromania.ro)

COD PORTOCALIU de CANICULA, valabil de marti, 3 iulie, pana vineri, 6 iulie. In acest interval, restul regiunilor tarii se vor afla sub avertizare COD GALBEN de temperaturi ridicate si disconfort termic accentuat.

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis o atentionare COD PORTOCALIU de CANICULA, valabila in intervalul 3-6 iulie, pentru zona de vest a tarii, mai exact, judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj.

Potrivit Administatiei Nationale de Meteorologie (ANM), in  Banat, Crisana, precum si in vestul Olteniei si al Transilvaniei, canicula va persista si se va intensifica. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade si izolat 39 de grade (indeosebi in zilele de miercuri, joi si vineri), conform ANM. De asemenea, disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Pentru restul zonelor tarii, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o avertizare COD GALBEN de CANICULA, valabil de marti pana vineri. In acest interval se anunta o vreme caniculara, cu temperaturi de 35-37 de grade. De asemenea, indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati, in special in zonele de campie si de deal.Asadar, Romania nu scapa de canicula nici in zilele urmatoare. Medicii va sfatuiesc sa evitati deplasarile indelungate in soare, in intervalul 11-18, si va recomanda sa beti cat mai multa apa.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger