AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA in sudul si estul tarii. Restul regiunilor, sub...

COD PORTOCALIU de CANICULA in sudul si estul tarii. Restul regiunilor, sub COD GALBEN

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis o atentionare COD PORTOCALIU de CANICULA, valabila pentru sudul si estul tarii, in perioada 6 – 7 august urmand sa se inregistreze temperaturi de pana la 42 de grade. In restul teritoriului va fi averizare COD GALBEN.

(foto: meteoromania.ro)

Institutul National de Meteorologie (INM) a emis o atentionare COD PORTOCALIU de CANICULA, valabila in perioada 6 – 7 august, in sudul si estul tarii urmand a se inregistra temperaturi de pana la 42 de grade.

Conform meteorologilor, luni si marti canicula se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 – 40 de grade si izolat in Campia Romana se vor inregistra 41 – 42 de grade.

Miercuri temperatura aerului va marca o scadere in toate regiunile, astfel incat doar in sudul tarii vor mai fi valori maxime de 35…37 de grade.

Totodata, conform INM, in restul tarii va ramane valabila atentionare COD GALBEN  de CALDURA, meteorologii averitzand ca valul de caldura va persista luni in toate zonele tarii, iar marti in sud, centru si est.

Temperaturile maxime vor inregistra frecvent valori de 36 – 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

author avatar
Ionut Zgimbau
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger