AcasăNewsCOD PORTOCALIU de canicula: in ce judete termometrele vor arata valori ridicate!

COD PORTOCALIU de canicula: in ce judete termometrele vor arata valori ridicate!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

In timp ce locuitorii Capitalei mai au de infruntat temperaturi mai ridicate doar in cursul zilei de vineri, cat mai este valabila o avertizare Cod galben, emisa recent, de sambata valul de caldura urmand sa ramana pronuntat doar in zona vestica a tarii, persoanele care locuiesc in aceasta regiune vor avea de indurat temperaturi de pana la 38 de grade.

Asadar, bucurestenii au toate motivele sa rasufle usurati, week-endul se anunta unul cu temperaturi mai suportabile, comparativ cu restul zilelor saptamanii care se incheie. Nu la fel de usor le va fi locuitorilor din judetele Arges, Bihor si Satu Mare, in intervalul 8-9 august,  perioada in care judetele respective se vor afla sub Cod portocaliu de canicula. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie mentioneaza ca, pe langa maxime de 37-38 de grade, si disconfortul termic va fi foarte accentuat sambata si duminica.

Mai trebuie spus ca meteorologii au anuntat ca in week-end canicula se va mentine si in Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei si al Olteniei, iar termometrele vor ajunge frecvent, la amiaza, la limita a 35-37 de grade. In restul regiunilor, insa, temperaturile vor fi usor mai scazute fata de zilele anterioare, spre incantarea persoanelor care suporta cu greu canicula.

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger