AcasăNewsCOD PORTOCALIU de CANICULA: Ce temperaturi se vor inregistra luni si marti!

COD PORTOCALIU de CANICULA: Ce temperaturi se vor inregistra luni si marti!

Daca va gandeati ca valul de caldura se va tempera in urmatoarele zile, pe finalul lunii iulie, lucrurile nu stau deloc asa. Dimpotriva. Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU, valabil luni si marti, in mai multe zone din sudul si vestul tarii.

Vremea devine si mai calda in urmatoarele ore. Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), canicula se va intensifica in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Olt, zone unde mercurul termometrelor va ajunge, luni la amiaza, la 39-40 de grade. Totodata, indicele de disconfort termit va depasi pragul critic de 80 de unitati. Caldura va fi cuvantul de ordine si in sudul, vestul si local in centrul tarii, unde se vor inregistra valori maxime de 36-38 de grade.

(sursa foto: ANM)

Specialistii ANM precizeaza, de asemenea, ca pe parcursul zilei de marti, 30 iulie, valul de caldura se mentine in sudul si sud-estul tarii, unde maximele vor ajunge la 36-38 de grade, iar disconfortul termic va fi pronuntat. Si mai cald va fi in judetele Olt, Teleorman si Giurgiu, unde in decursul celei de-a doua zi a saptamanii mercurul termometrelor va sari pana in dreptul a 39 si chiar 40 de grade. Locuitorii acestor zone sunt avertizati ca, urmare a temperaturilor ridicate, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

 

Asadar, pentru a va feri de situatii nedorite, e bine sa tineti cont de sfaturile meteorologilor, dar si de cele ale medicilor, care va recomanda ca, in perioada caniculara, sa va imbracati lejer, sa nu iesiti din casa la orele pranzului, sa beti cat mai multa apa si sa evitati consumul de cafea si alcool.

(sursa foto: ANM)
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger