AcasăNewsCOD PORTOCALIU. Ce judete sunt vizate de avertizarea de ploi si vijelii!

COD PORTOCALIU. Ce judete sunt vizate de avertizarea de ploi si vijelii!

Ploile continua sa faca probleme in mai multe zone din tara. Miercuri, meteorologii au emis doua atentionari nowcasting COD PORTOCALIU, anuntand precipitatii abundente si fenomene periculoase.

Prima avertizare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD PORTOCALIU a fost emisa pentru sud-estul judetului Galati (municipiul Galati si localitatile Vanatori, Tulucesti, Branistea, Scanteiesti, Pechea) si este valabila pana la 17.15. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au anuntat ca sunt asteptate averse ce pot avea caracter torential. Cantitatile de apa pot depasi 25-20 l/mp. De asemenea, vantul va avea intensificari ce pot lua aspect de vijelie, se vor produce descarcari electrice frecvente si va cadea grindina (de dimensiuni medii si mari).

O alta atentionare nowcasting COD PORTOCALIU, valabila pana miercuri la orele 17, vizeaza judetul Cluj, mai exact orasul Cluj-Napoca si imprejurimile. Potrivit ANM, se vor semnala descarcari electrice, ploi in aversa (precipitatiile vor depasi 20 l/mp), dar si grindina (dimensiuni mici si medii) si descarcari electrice.

Totodata, incepand cu ora 16.35 si pana la ora 17.35 este in vigoare o avertizare nowcasting COD PORTOCALIU emisa pentru nordul si nord-estul judetului Vaslui (incluzand orasul Vaslui si localitatile Husi, Stefan cel Mare, Vulturesti, Ghermanesti, Codaesti), dar si pentru sud-estul judetului Iasi – inclusiv localitatile Cozmesti, Dobrovat, Osoi, Grozavesti).  Si aici meteorologii se asteapta sa ploua, sa cada grindina (dimensiuni medii si mari), iar vantul sa capete aspecte de vijelie. In zonele mentionate va ploua torential, fiind posibil ca precipitatiile sa depaseasca 25..30 l/mp, si se pot produce fenomene electrice.

745 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger