AcasăNewsCOD PORTOCALIU: Avertizare meteo de ploi si vijelii pentru Bucuresti si 11...

COD PORTOCALIU: Avertizare meteo de ploi si vijelii pentru Bucuresti si 11 judete

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis, joi dimineata, o avertizare COD PORTOCALIU de ploi si vijelii pentru Bucuresti si alte 11 judete, valabila din aceasta dupa-amiaza pana vineri la ora 06:00. Totodata, specialistii ANM amintesc ca ramane valabila atentionarea meteo COD GALBEN de ploi, emisa miercuri.

(foto: meteoromania.ro)

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD PORTOCALIU de ploi si vijelii pentru 11 judete (Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Galati, Vrancea, Suceava, Neamt si Bacau) si Bucuresti, valabila de joi (ora 18:00) pana vineri (ora 06:00). In acest interval, in zonele mentionate se vor semnala ploi abundente (cantitatile de apa vor depasi peste 50 de litri pe metru patrat), descarcari electrice, dar si intensificari ale vantului si grindina.

De asemenea, specialistii ANM au precizat ca avertizarea meteo COD GALBEN de ploi si vijelii, anuntata miercuri, isi mentine valabilitatea pana vineri dimineata, la ora 9. Avertizarea COD GALBEN a fost emisa pentru judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Tulcea, Constanta, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu, Alba, Cluj, Brasov, Covasna, Harghita, si partial in Maramures, Bihor, Mures, Arad si Salaj.

Potrivit meteorologilor, in estul si sud-estul tarii, dar si in toate zonele deluroase si montane, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata. Aici se vor semnala ploi abundente (cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp), averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina.

381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger