AcasăNewsCOD GALBEN. Vant puternic si ninsori

COD GALBEN. Vant puternic si ninsori

Fenomenele meteo specifice iernii isi vor face simtita din plin prezenta in mai multe regiuni din tara, in orele urmatoare.

(foto: jurnaluldebuzau.ro)

Regiunile in cauza se afla sub incidenta mai multor atentionari nowcasting COD GALBEN emise dinspre ANM.

Una dintre acestea, ce vizeaza zona de munte a judetului Suceava, este valabila pana la ora 13. Rastimp in care specialistii se asteapta sa apara „ninsori insotite de vant, cu viteze la rafala de peste 90…100 km/h, spulberand si viscolind zapada, care vor determina scaderea vizibilitatii sub 100 m”.

O alta atentionare, valabila pana la ora 14, pentru zona de munte a judetelor Buzau, Arges, Prahova si Dambovita, anunta faptul ca la altitudini de peste 1700 de metri se vor semnala „intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi 90-100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberand ninsoarea si diminunand vizibilitatea”.

De asemenea, in judetul Dolj si pe raza localitatilor Drobeta-Turnu Severin, Vanju Mare, Bacles, Balacita, Branistea, Breznita-Ocol, Burila Mare, Corlatel, Cujmir, Darvari, Devesel, Dumbrava, Garla Mare, Gogosu, Greci, Gruia, Hinova, Husnicioara, Izvoru Barzii, Jiana, Livezile, Obarsia de Camp, Oprisor, Padina, Patulele, Poroina Mare, Pristol, Prunisor, Punghina, Rogova, Salcia, Simian, Tamna, Vanatori, Vanjulet, Vladaia, Vrata, din judetul Mehedinti, sunt prognozate intensificari ale vantului ce vor atinge la rafala 55-60 km/h, din cate au transmis, miercuri, reprezentantii Administartiei Nationale de Meteorologie.

204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger