AcasăNewsCOD GALBEN. Vant puternic in sase judete, in urmatoarele ore

COD GALBEN. Vant puternic in sase judete, in urmatoarele ore

Pe langa ceata, care s-a semnalat, in cursul primelor ore ale zilei, in zonele joase ale judetului Harghita, de exemplu, un alt fenomen ce poate deveni suparator se va semnala, de dimineata incepand, si pana catre dupa-amiaza.

UPDATE: O astfel de atentionare nowcasting, insa de aceasta data COD PORTOCALIU, a fost emisa pentru Caras-Severin, inclusiv zona montana aferenta acestui judet, meteorologii anuntand ca, pana la ora 14, cel putin, vantul poate ajunge la rafala si la 90 km/h. Totodata, in zona de munte vantul poate sufla si cu peste 100 km/h, cu mentiunea ca pot aparea si ploi, in zonele joase ale judetului, iar la munte ninsoare si viscol.

Este vorba despre vant, despre care meteorologii anunta, prin intermediul a trei atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, unde anume se va semnala si mai ales cu ce viteze. Sase judete din zone diferite ale tarii se vor afla sub incidenta unor astfel de avertizari.

Cel putin pana la ora 11.30, din cate anunta Administratia Nationala de Meteorologie, vantul va sufla mai puternic – atingand viteze de circa 60 km/h, chiar si de epste 80 km/h, dar la munte- in special in sudul judetelor Caras-Severin, Timis si Arad, dar si in zonele de deal aferente acestora.

Totodata, pana spre ora 14, in Constanta si Tulcea, specialistii de la ANM se asteapta sa se produca intensificari de peste 55 km/h, despre judetul Sibiu- in special pe Valea Oltului si regiunile invecinate, unde se pot semnala rafale de pana la 55-60 km/h, in timp ce la munte se pot produce intensificari si de pana la 75 km/h.

sursa foto: reporterntv.ro

author avatar
Cristina Stefan
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger