AcasăNewsCOD GALBEN. Vant puternic, in mai multe zone din tara, pana dupa-amiaza

COD GALBEN. Vant puternic, in mai multe zone din tara, pana dupa-amiaza

Dupa cum au putut observa deja cei care au iesit din casa sau de la birou in ultimele zeci de minute, vantul sufla cu destula putere in Bucuresti, fenomenul – unul suparator – se va semnala si in ale judete din zone diferite ale tarii.

Vantul sufla cu putere si la Constanta

De altfel, meteorologii de la ANM au anuntat, prin intermediul unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, faptul ca vantul va fi prezent in peisaj in mai multe regiuni din Romania, in aceasta zi de vineri, pana catre dupa-amiaza.

Primele care scapa de intensificari sunt judetele Botosani si Neamt, care se afla sub incidenta unei astfel de atentionari doar pana la ora 11, apoi Constanta si Tulcea, judete in care rafalele- anuntate a ajunge si pana la 60 km/h – se vor semnala pana in jurul orei 13.

Pana dupa pranz, mai exact pana la ora 14, vor persista intensificarile, din cate anunta Administratia Nationala de Meteorologie, si in zona montana a catorva judete din sud si sud-est-  Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, unde sunt asteptate intensificari chiar si de peste 75 – 85 km/h. Tot pana la ora 14 sunt valabile doua atentionari nowcasting COD GALBEN pentru judete din zona Moldovei -Bacau, Vaslui, Vrancea, Galați si Suceava, dar si in zona judetelor Dolj, Mehedinti si Olt si in sudul judetului Valcea, unde specialistii spun ca se pot produce rafale de circa 55-60 km/h.

O ora mai tarziu, mai exact la ora 15, expira o alta astfel de atentionare, emisa pentru judete din sud- Teleorman si Giurgiu, dar si pentru sudul judetelor Dambovita si Arges, unde, de asemenea, vantul va sufla destul de puternic, cu intensificari ce pot ajunge la 55 km/h si chiar 65 km/h.

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger