AcasăNewsCOD GALBEN. Vant puternic, dar si ninsori -la munte

COD GALBEN. Vant puternic, dar si ninsori -la munte

Dupa cum au anuntat meteorologii inca din cursul zilei precedente, mai multe zone din tara vor fi afectate de precipitatii mai degraba specifice iernii, decat lunii lui Brumarel.

Doar ca daca vineri specialistii au emis o informare, de aceasta data au considerat ca se impune o actualizare a informatiilor, astfel ca au dat publicitatii o atentionare de vreme rea, prin care locuitorii mai multor judete- cele colorate cu galben pe harta atasata- sa afle ca vor avea de suportat ninsori, dar si vant cu intensificari puternice.

Acest Cod Galben va intra in vigoare peste cateva zeci de minute, adica de la ora 14 si va ramane valabil pana luni, la ora 23. Interval in care, spun meteorologii, in regiunile montane va ninge si se vor inregistra rafale de peste 60-70 km/h, posibil si peste 80 km/h, dar doar temporar si doar in Meridionali si Orientali.

De vant nu vor scapa nici locuitorii celorlalte regiuni ale tarii, doar ca viteza la rafala nu va mai fi la fel de mare, respectiv nu va trece de 50-50 km/h.

Ar mai fi de precizat faptul ca specialistii de la ANM spun ca in peisaj pot aparea si precipitatii mixte, insa doar in noaptea de duminica spre luni, cu precadere in Modova, Transilvania si Maramures.

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger