AcasăNewsCod galben si cod portocaliu de ninsori viscolite. Care sunt regiunile vizate!

Cod galben si cod portocaliu de ninsori viscolite. Care sunt regiunile vizate!

Daca cineva se gandea ca vremea da semne de imbunatatire, iata ca nu e deloc asa. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni dimineata, o atentionare cod galben de ninsori viscolite pentru trei judete si cod portocaliu de ninsori viscolite pentru alte opt judete.

Codul galben de ninsori viscolite intra in vigoare luni, 27 ianuarie, de la ora 9.00 si este valabil pana 23.00. In acest intervalul, in estul Munteniei, in Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50 kilometri pe ora, temporar viscolind sau spulberand zapada.

Codul portocaliu de ninsori viscolite intra in vigoare luni, 27 ianuarie, incepand cu ora 9.00  pana la 23.00. Intre orele 9.00 – 17.00, in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea o sa bata vantul destul de violent atingand la rafala o viteza  60, chiar 70 kilometri pe ora, continuand sa troieneasca puternic zapada, iar vizibilitatea se va mentine redusa.

Situatia in tara este in general destul de grea, trenurile au sute de minute intarziere in timp ce alte drumuri raman blocate si zeci de localitati raman izolate din cauza viscolului care a blocat drumurile si toate caile de acces. Numai la sfarsitul saptamanii trecute trei persoane au murit inghetate. Scolile din Bucuresti si Braila au fost inchise luni si marti.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger