AcasăNewsCOD GALBEN. Se anunta ninsori, dar si ploi, polei si vant

COD GALBEN. Se anunta ninsori, dar si ploi, polei si vant

Cei care sperau intr-o ameliorare a vremii pe final de saptamana nu primesc vestile la care nadajduiau. Dimpotriva, e bine sa se pregateasca pentru un nou val de precipitatii.

In acest sens, meteorologii au transmis, prin intermediul unei atentionari meteo COD GALBEN sub „umbrela” caruia se afla si Capitala, cum se anunta vremea in intervalul imediat urmator, adica de vineri de la ora 14 si pana sambata la aceeasi ora.

In primul rand, trebuie spus ca se anunta ninsori in zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura. Specialistii spun ca „se vor acumula cantitati de 15…25 l/mp si izolat peste 35 l/mp” si ca in zona inalta se asteapta sa se depuna un strat nou, consistent, de zapada, dar si ca vantul sa-si faca din plin simtita prezenta, cu rafale de 65-70 km/h, care vor viscoli si troieni zapada.

De asemenea, meteorologii spun ca in sud si sud-est vor fi precipitatii temporare, in mare parte sub forma de ploi. Si in aceste regiuni se asteapta ca vantul sa sufle cu putere, cu rafale de 55-60 km/h si chiar de 70 km/h, dar izolat.

Fenomenul care le-a dat multor romani batai de cap in ultimele zeci de ore, cauzand veritabil patinoar pe trotuare, nu dispare nici el din peisaj. Dimpotriva, se anunta depuneri de polei „pe arii extinse in Muntenia, local in Oltenia si in jumatatea de sud a Moldovei”, dar si faptul ca in unele zone ploile vor fi insemnate cantitativ. Mai precis, expertii ANM transmit ca „in nordul Olteniei si al Munteniei, cantitatile de apa vor fi in general de 20…30 l/mp, determinand topirea stratului de zapada”.

209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger