AcasăNewsCOD GALBEN: Risc de viituri pe raurile din mai multe judete!

COD GALBEN: Risc de viituri pe raurile din mai multe judete!

(foto: alba24.ro)

Hidrologii au emis, sambata, doua avertizari COD GALBEN, anuntand ca pe raurile din zece bazine hidrografice exista riscul producerii de viituri si inundatii.

(foto: alba24.ro)

Este vorba de bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somesul Mare, Lapus, Somesul Mic, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb si Aries. „Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si ca urmare a precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, exista risc de producere de viituri pe raurile mici, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie„, se mentioneaza in comunicatul emis de hidrologi.

Mai exact, incepand de sambata, ora 18:00, se instituie COD GALBEN pe raurile din bazinele Viseu, Iza, Tur, Lapus, bazine hidrografice aferente judetelor Satu Mare si Maramures, iar de duminica, de la ora 06.00, se instituie COD GALBEN pe raurile din bazinele Somesul Mare si pe raurile din bazinele superioare si afluentii de pe cursurile mijlocii ale Crisului Repede, Crisului Negru, Crisului Alb, Somesului Mic si Ariesului, bazine hidrografice aferente judetelor Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba.

Specialistii precizeaza ca, in functie de evolutia fenomenelor, vor reveni cu o actualizare a progrozei hidrologice.

186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger