AcasăNewsCOD GALBEN. Polei, ninsori si vant puternic in mai multe judete. Cand...

COD GALBEN. Polei, ninsori si vant puternic in mai multe judete. Cand va ninge din nou in Bucuresti!

Meteo, 11 martie. Vreme foarte rece în Capitală

Vestile despre vreme nu sunt deloc bune, mai ales ca de luni trecem in luna decembrie, cand iarna isi intra, si oficial, in drepturi. Meteorologii au anuntat, duminica, prin intermediul a doua avertizari COD GALBEN, ca in urmatoarele ore va cadea lapovita, ba chiar va si ninge in mai multe judete, iar vantul va avea intensificari semnificative.

Astfel, de sambata noapte incepand, mai exact de la ora 22, intra in vigoare prima avertizare Cod Galben de vreme rea, fiind anuntate precipitatii mixte, ce pot duce la depunere de polei, precum si intensificari ale vantului.

Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie informeaza ca, din aceasta noapte incepand si in prima parte a zilei de luni, se vor produce precipitatii mixte in mai multe regiuni din tara, mai exact in Muntenia, Oltenia, dar si in Carpatii Orientali si Muntii Banatului, cu precizarea ca in sudul Banatului se vor semnala indeosebi ploi. Meteorologii au anuntat ca, local, este posibil sa se formeze polei.

Nici vantul nu va lipsi din tabloul specific iernii.se vor semnala intensificari indeosebi in susul si zona sud-vestica a tarii, fiind posibil ca rafalele sa ajunga sa atinga viteze de 50 km/h. Vantul va sufla cu si mai multa putere in sudul Banatului, precum si in zona montana aferenta acestei regiuni, unde intensificarile pot ajunge si la 70-80km/h.

Aceasta avertizare este valabila pana luni la ora 14, cu precizarea ca, pentru Capitala, specialistii ANM au anuntat precipitatii mixte, dar si ninsori, insa slabe cantitativ. Este posibil sa se formeze polei. Vantul va sufla cu destula putere, fiind prognozate rafale de 30-40 km/h.

Odata ca aceasta avertizare exprira, intra in vogoare un al doilea COD GALBEN de vreme rea, emis incepand cu 1 decembrie la amiaza si valabil pana marti la orele 22. Meteorologii au anuntat ca sunt asteptate ninsori, dar si vant puternic.

Astfel, meteorologii spun ca, de luni de la ora 14, va ninge in sudul si centrul tarii, dar si in zonele deluroase si montane. Nu sunt asteptate precipitatii foarte insemnate. In tot acest interval, adauga reprezentantii ANM, este posibil sa se produca polei, in sudul si centrul tarii. Vantul isi va face, de asemenea, simtita prezenta, fiind prognozate intensificari de peste 50-60 km/ h in Oltenia, Muntenia, dar si in Transilvania. Mai puternic va sufla vantul in zona sudica a Banatului, precum si in regiunile montane, unde e posibil ca rafalele sa treaca si de 80 km/h.

494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger