AcasăNewsCOD GALBEN: ploi torentiale in 23 de judete. "Cantitati de apa importante"

COD GALBEN: ploi torentiale in 23 de judete. „Cantitati de apa importante”

Intervalul urmator va fi marcat de instabilitate atmosferica accentuata, au anuntat, luni, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Acest lucru presupune ca – in intervalul 15 mai, ora 12 – 16 mai, ora 14, cat va fi valabila o informare meteo valabila pentru in cea mai mare parte a tarii – vor fi ploi in aversa, cu caracter torential, dar si cu descarcari electrice si vant cu intensificari de scurta durata, posibil si cu aspect de vijelie. De asemenea, s-ar putea sa apara in peisaj si grindina. „Cantitatile de apa vor depasi frecvent 15…25 l/mp”, anunta ANM.

Totodata, specialistii au emis si o atentionare meteo COD GALBEN, pentru intervalul 15 mai, ora 18 – 16 mai, ora 09, pentru 23 de judete din tara. ANM transmite ca „in seara zilei de marti (15 mai) si in noaptea de marti spre miercuri (15/16 mai) in Oltenia, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul si nordul Munteniei si in zona de munte a Banatului si Crisanei va ploua torential, iar cantitatile de apa vor depasi 30 l/mp si izolat 50…60 l/mp”.

sursa foto: ANM

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger