AcasăNewsCOD GALBEN: ploi, grindina si vant!

COD GALBEN: ploi, grindina si vant!

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

In timp ce in Capitala e soare, iar pe cerul abia daca se observa cativa nori, nu la fel sta situatia in toate regiunile tarii.

Cel putin nu intr-un judet aflat in nord-vestul tarii – Neamt- si vizat de o atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de vreme urata.

Mai precis, pana la ora 15, in zona montana a judetului amintit, incluzand aici si orasul Piatra Neamt, dar si alte localitati, se vor semnala precipitatii destul de insemnate – situate, anunta meteorologii, in jurul a 25 l/mp- insotite de grindina de mici dimensiuni, dar si de frecvente descarcari electrice.

Nu in ultimul rand, din peisaj nu va lipsi nici vantul. Din cele anuntate de catre specialistii ANM, in urmatoarele zeci de minute este foarte probabil sa se produca intensificari de scurta durata ale vantului.

UPDATE: O atentionare similara este valabila, de la ora 15 si pana la ora 17, si pentru o serie de localitati din Covasna, respectiv Lemnia, Poian, Sanzieni, Targu Secuiesc, Cernat, Zabala, Bretcu. Sunt anuntate „averse ce pot cumula 25-30 l/mp, grindina de dimensiune mica si medie, descarcari electrice, intensificari ale vantului”, precizeaza reprezentantii  Administratiei Nationale de Meteorologie.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger