AcasăNewsCOD GALBEN pentru 7 judete: Atentionari nowcasting valabile pana la pranz

COD GALBEN pentru 7 judete: Atentionari nowcasting valabile pana la pranz

Prima parte a zilei de vineri aduce in tabloul zilei de mijloc de noiembrie negura, drept urmare meteorologii informeaza, prin intermediul unor atentionari, in ce zone se va semnala ceata si pana la ce ore.

Nu mai putin de sapte judete din nordul si nord-vestul tarii vor fi afectate de fenomenul care duce la scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat chiar si sub limita a 50 de metri si toate se afla sub incidenta unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN.

Este vorba despre Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara -indeosebi zonele joase ale acestor patru judete, unde ceata va fi prezenta in peisaj, din cate anunta Administratia Nationala de Meteorologie, pana catre ora 10. De asemenea, negura persista, pana la ora 11.10, si in judetul Alba, in timp ce in Satu Mare si Salaj, indeosebi in zonele joase ale judetelor, ceata se va semnala pana la pranz, respectiv pana la ora 12.

E important de mentionat ca specialistii de la ANM precizeaza ca negura se va semnala inclusiv in perimetrul drumumurilor nationale si europene aferente acestor judete, drept urmare soferilor si pietonilor li se recomanda sa fie foarte atenti la drum, pentru a nu risca sa devina victime ale unor evenimente rutiere nedorite.

sursa foto: traficromania.info

author avatar
Cristina Stefan
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger