AcasăNewsCOD GALBEN, pana la ora 23/ Pe ce DN-uri vizibilitatea e sub...

COD GALBEN, pana la ora 23/ Pe ce DN-uri vizibilitatea e sub 100 de metri, din cauza cetii!

In conditiile in care, in aceasta a doua parte a zilei, vizibilitatea este redusa simtitor de aparitia in peisaj a cetii, fenomen care se semnaleaza, ca si in prima parte a zilei, in mai multe judete, conducatorilor auto li se recomanda sa circule cu mare atentie.

Mai precis, in timp ce meteorologii au emis o noua atentionare nowcasting pentru doua judete din estul tarii- Iasi si Botosani, care fusesera incluse si in jurul pranzului, intr-o astfel de avertizare valabila pana la ora 14, de aceasta data adaugand in cadrul Codului galben si judetul Vaslui, politistii fac si alte mentiuni cu privire la zonele in care se semnaleaza ceata.

Cu precizarea ca in cele trei judete – Iasi, Vaslui si Botosani – negura va fi intalnita inclusiv in perimetrul drumurilor nationale si judetene aferente, incepand cu orele 17 si pana la 23, va spunem ca fenomenul va duce, din cate informeaza meteorologii, la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, doar izolat si sub pragul a 50 de metri.

In judetul Gorj, in schimb, la ora 17, de cand dateaza cele mai recente informatii facute publice de catre reprezentantii Centrului Infotrafic al politiei Romane, ceata, prezenta atat pe DN67 Motru – Rosiuta, cat si pe DN67C Novaci – Ranca, duce la scaderea vizibilitarii sub 100 de metri, in primul caz o astfel de situatie fiind intalnita intre kilometrii 39-50, in timp ce in al doilea pe o distanta de zece kilometri, mai precis intre km. 24 – 34.

Avand in vedere conditiile meteo dificile, cu vizibilitate diminuata, politistii le recomanda soferilor sa fie foarte atenti la drum, sa nu faca depasiri riscante, dar si sa folosească luminile de intalnire sau, dupa caz, pe cele de ceata.

67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger