AcasăNewsCOD GALBEN. Noi atentionari nowcasting: ceata, dar si chiciura si polei

COD GALBEN. Noi atentionari nowcasting: ceata, dar si chiciura si polei

Chiar daca in Capitala la aceasta ora e soare, nu la fel de senin se dovedeste prima parte a zilei de luni in restul zonelor tarii. Din aceasta cauza, studiind situatia in privinta evolutiei pe termen scurt a vremii, meteorologii au emis mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r), anuntand ceata, dar si alte fenomene asociate.

Daca pana la ora 11, doua astfel de atentionari COD GALBEN venite din directia Administratiei Nationale de Meteorologie vizeaza zonele joase ale judetelor Alba si Cluj, incluzand aici si autostrada, dar si drumurile europene si nationale aferente acestora, cu mentiunea ca negura scade vizibilitatea sub 200 de metri, izolat si sub limita a 50 de metri, fenomenul se dovedeste a fi mai insistent in estul, dar si in sud-vest, unde se va semnala pana spre ora 12.

O astfel de situatie apare in cazul judetelor Dolj, Mehedinti, Gorj si Valcea. Mai mult, in unele din aceste parti ale tarii, fenomenul nu apare singur. In judetele Neamt, Suceava si Vaslui, de exemplu, aflate sub incidenta unei atentionari pana la orele pranzului, se va semnala nu doar ceata, ci si chiciura, in timp ce in judetele Botosani si Iasi, pe langa negura care va scadea vizibilitatea sub 200 de metri, si doar izolat sub 50 de metri, se pot semnala si chiciura, dar si polei.

Avand in vedere ca in toate aceste cazuri specialistii de al ANM amintesc faptul ca sub atentionarile de ceata sunt si DN-uri, precum si drumurile europene care strabat aceste judete, conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu foarte mare atentie, sa foloseasca luminile corespunzatoare conditiilor de vizibilitate scazuta, dar si sa pastreze o distanta suficienta fata de autoturismele din fata, cat sa poata opri la timp, in cazul in care se ivesc situatii neprevazute.

sursa foto: bzb.ro

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger