AcasăNewsCod galben in aproape toata tara: Ploi torentiale si vijelii in 30...

Cod galben in aproape toata tara: Ploi torentiale si vijelii in 30 de judete si in Capitala

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi dimineata, o avertizare cod galben de furtuni pentru aproape toata tara, valabila de joi de la ora 18.00 pana vineri la ora 09.00.

Codul este valabil in perioada 10 iulie, ora 18.00- 11 iulie ora 09.00, timp in care se vor semnala ploi torentiale si instabilitate atmosferica.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata incepand de joi de la ora 18.00 si in noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), mai intai in Crisana, Banat, Oltenia si zonele de munte, dupa care in cea mai mare parte a Munteniei si jumatatea de nord a Moldovei. In acest interval vor fi averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

De vineri, ora 09:00, va intra in vigoare un alt cod galben de ploi, valabil pana vineri la ora 23:00. In acest interval se va inregistra instabilitate atmosferica accentuata in jumatatea de nord a tarii si in zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

author avatar
Alina Costache
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger