AcasăNewsCOD GALBEN de vant si ploi in jumatate de tara

COD GALBEN de vant si ploi in jumatate de tara

Chiar daca in Capitala se anunta o zi de sambata cu soare si peste 20 de grade, vremea nu la fel de frumoasa si in alte zone din tara.

Capitala nu se afla sub incidenta acestei avertizari (foto: site ANM)

Mai exact, peste jumatate din tara va intra, incepand de sambata dimineata, de la ora 9, sub incidenta unui COD GALBEN de ploi si vant. Avertizarea facuta publica in urma cu scurt timp dinspre Administratia Nationala de Meteorologie va fi valabila pana duminica seara, la ora 23. In prima faza, isi vor face simtite prezenta in peisaj intensificarile vantului, pentru ca apoi sa apara si precipitatiile.

Specialistii spun ca de sambata dimineata incepand, in Banat, Crisana si Maramures, „apoi si in cea mai mare parte a Transilvaniei, iar in noaptea de sambata spre duminica (31 martie/1 aprilie) local si in Oltenia vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, in special in Carpatii Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depasi 80…100 km/h”.

In ce zone vor fi precipitatii

Nu vor lipsi nici precipitatiile. „In aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sambata, 31 martie, ploile vor fi in extindere si in intensificare, astfel ca, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 15…25 l/mp, iar in vest si nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, insotite si de descarcari electrice si vor fi conditii de grindina”, spun meteorologii.

Cat priveste situatia temperaturilor, dinspre ANM aflam ca daca sambata vremea se anunta „deosebit de calda” pentru perioada in care ne aflam, duminica vremea va schimba foaia, in sensul in care termometrele pot arata si cu 10-12 grade mai putin decat in ziua precedenta.

Mai mult, la munte vor aparea din nou lapovita si ninsoarea, duminica, cand, indeosebi in Carpatii Orientali, meteorologii se asteapta sa se depuna un nou strat zapada.

208 afisari

1 COMENTARIU

  1. Totul depinde numai de tine! Castigi bani cu cel mai bun subiect de film! Tinta noastra este Hollywood! Sistemul e testat si pregatit sa te ajute! De ce sa nu incepi chiar acum?
    Daca doresti si tu sa te implici si sa afli despre ce este vorba solicita informatii la adresa aceasta de email: danielrusu49i@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger