AcasăNewsCOD GALBEN de vant si ceata

COD GALBEN de vant si ceata

Daca la acest moment in Bucuresti e soare, cerul e senin, iar temperaturile nu mai sunt la fel de scazute ca zilele trecute, nu la fel de frumoasa se arata a fi, cel putin la nivelul primei parti a zilei, vremea in toate zonele tarii.

Unele judete se confrunta cu negura, care determina scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat si sub pragul a 50 de metri, in timp ce altele sunt afectate de vant. Din aceasta cauza, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, prin care fac precizari cu privire la incidenta acestor fenomene.

Astfel, pana la ora 11, doua judete, respectiv unul din apropierea Capitelei -Ialomita, dar si Buzaul se afla sub COD GALBEN de ceata, in timp ce pana la ora 12, locuitorii mai multor judete din estul tarii- Suceava, Neamt, Botosani, Iasi, Vaslui – se vor confrunta cu vantul puternic. Din cate mentioneaza specialistii, vantul va avea intensificari, la nivel local, ce pot ajunge sa depaseasca viteze de 55 si chiar 60 de kilometri/ora, fiind posibil sa se favorizeze si fenomenul transportului de zapada la sol. Situatia se va intalni, pana la  pranz, inclusiv drumurile nationale si europene aferente acestor cinci judete din zona Moldovei, drept urmare soferii sunt sfatuiti sa circule cu mare atentie.

sursa foto: reporterntv.ro

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger