AcasăNewsCODUL GALBEN de VANT PUTERNIC si NINSORI a fost PRELUNGIT! Iata ce...

CODUL GALBEN de VANT PUTERNIC si NINSORI a fost PRELUNGIT! Iata ce zone sunt vizate!

UPDATE: ANM a prelungit codul galben de intensificari ale vantului si zapada viscolita pana duminica. Astfel, in intervalul 7 decembrie, ora 11.00 – 8 decembrie, ora 8.00, in zona de munte va continua sa ninga, iar stratul de zapada care se va depune va fi in unele zone consistent. Vantul va avea intensificari viscolind si spulberand zapada, cu rafale care vor depasi 70 km/h si 100 km/h pe crestele inalte, indeosebi ale Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata dimineata, o avertizare cod galben de vant puternic si ninsori slabe, care este valabila in mai multe zone din tara.

Astfel, judetele Timis si Arad se afla sub avertizare intre orele 8.20 si 14.00, aici se vor semnala intensificari ale vantului cu viteze care vor depasi la rafala 50-60 de km/h, iar izolat va ninge slab.

Tot sub avertizarea meteorologilor de cod galben de vant puternic se afla si zonele joase din judetul Brasov, inclusiv municipiul Brasov, unde intre orele 08.00 si 14.00 se vor semnala intensificari ale vantului care vor depasi local 55 km/h si care vor atinge in rafala 70 – 80 km/h.

De asemenea, ANM a emis si un cod galben de intensificari ale vantului si ninsori viscolite, valabil in intervalul 6 decembrie, ora 06.00 – 7 decembrie, ora 14.00, valabil pentru mai multe judete din tara.

Totodata, meteorologii au anuntat pentru Bucuresti vant puternic, desi sansele sa ninga sunt destul de reduse. In Capitala, sambata, norii se inmultesc, mai ales dupa-amiaza si seara, insa sansele ca bucurestenii sa vada fulgi de nea sunt foarte mici. Vantul, in schimb, sufla destul de puternic, cu pana la 65 km pe ora, asa ca se va simti ca este frig, chiar daca termometrele arata dupa-amiaza in jur de 6 grade Celsius.

author avatar
Alina Costache
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger