AcasăNewsCOD GALBEN de vant in mai multe zone din tara

COD GALBEN de vant in mai multe zone din tara

UPDATE: Atentionarile nowcasting COD GALBEN de vant au fost extinse. Mai nou, si Capitala se afla sub incidenta unei avertizari, cel putin in intervalul 13.25-18.00, alaturi de mai multe judete din apropierea Bucurestiului, dar nu numai Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman si Ilfov, precum si de sudul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzău. Meteorologii au anuntat ca rafalele pot ajunge si la 55-60 km/hm pana la 70 km/h, insa izolat.

O alta atentionare de acest tip vizeaza, pana pe seara, respectiv pana la ora 19, regiuni ale unor judete din centrul tarii: Alba, Brasov, sibiu, Mures, Covasna si Harghita, pentru care specialistii ANM anunta intensificari puternice ale vantului, de peste 55 km/h.

 

–-

Daca pana deunazi caldura mare le-a dat batai de cap indeosebi locuitorilor din sudul tarii, de aceasta data, duminica, vantul este cel care isi va face simtita din plin prezenta in peisaj.

Din acest motiv, meteorologii au anuntat, prin intermediul unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r), faptul ca, de la pranz incepand si pana dupa-amiaza si chiar catre seara, intensificarile vor afecta mai multe zone. De altfel, si in anumite zone din Bucuresti fenomenul este prezent, desi Capitala nu se afla sub incidenta unei avertizari.

Din cate precizeaza specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, pana la ora 16, rafalele isi vor face simtita prezenta in cea mai mare parte a judetelor Dolj si Mehedinti, dar si local in Valcea. In acest interval, vantul poate avea intensificari de 60-70 de kilometri/ora, mentioneaza meteorologii.

Totodata, vantul se va semnala si in Dogrogea, cu mentionea ca intensificarile nu vor fi la fel de puternice ca in cele trei judete amintite anterior, dar este posibil sa depaseasca 55-65 km/h. Fenomenul isi va face simtita prezenta incepand miezul zilei, respectiv de la ora 12.45, si pana catre ora 18.

sursa foto: reporterntv.ro

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger