AcasăNewsCOD GALBEN de ploi si ninsori. Ce zone vor fi afectate de...

COD GALBEN de ploi si ninsori. Ce zone vor fi afectate de valul de vreme rea!

Vremea se inrautateste, de miercuri dupa-amiaza incepand. Ca urmare, meteorologii au emis atentionari COD GALBEN de ploi insemnate, dar si ne ninsori, valabile pentru mai multe regiuni din tara.

Intr-o prima faza, se vor semnala ploi. De miercuri, de la ora 18, si pana joi dimineata, la ora 6, este valabila o prima avertizare de vreme capricioasa, prin intermediul careia specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie informeaza ca va ploia in estul tarii, precipitatiile fiind mai insemnate in Dobrogea, Baragan si in zona estica si sudica a Moldovei, unde meteorologii se asteapta ca, in intervalul mentionat, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, in anumite arii din nordul Carpatilor Orientali, dar si in zonele de deal aferente acestora, este posibil ca, indeosebi catre primele ore ale diminetii de joi sa apara lapovita, dar si ninsoarea.

Totodata, meteorologii prognozeaza ca, de joi dimineata si pana vineri la pranz, mai exact catre ora 12, sa cada ploi, dar si ninsori, insotite de vant puternic. Vizate de o alta atentionare COD GALBEN de vreme severa sunt atat zonele deluroase aferente, precum si Carpatii Orientali si Meridionali. In aceste arii, specialistii spun ca este foarte posibil ca ninsoarea care va cadea sa se depuna.

Pe tot parcursul zilei de joi va ploua insemnat in Moldova, unde ploile vor depasi 25 l/mp, fiind posibil ca precipitatiile sa devina mixte. De asemenea, vantul isi va face simtita prezenta, indeosebi in estul tarii, in aceste regiuni fiind posibil ca intensificarile sa depaseasca 55 km/h. De asemenea, in zonele montane inalte, vantul va sufla cu 70-80 km/h, viscolind ninsoarea.

380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger