AcasăNewsCOD GALBEN de ploi, polei si ninsori. Atentionarea meteo, valabila pentru mare...

COD GALBEN de ploi, polei si ninsori. Atentionarea meteo, valabila pentru mare parte din tara!

Vremea nu se imbunatateste nici in zilele urmatoare. Din aceasta noapte incepand si pana miercuri dimineata, va fi in vigoare o atentionare meteo COD GALBEN, prin intermediul careia meteorologii informeaza ca urmeaza un interval cu precipitatii si vant puternic.

Atentionarea de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) intra in vogoare luni, la ora 23. Specialistii precizeaza ca va ploua in Oltenia si Munteania, precipitatiile urmand sa cada fara oprire, in acest interval, fiind posibil sa se cumuleze cantitati de circa 25-50 l/mp.

Cat priveste zona Moldovei, meteorologii spun ca, in  cursul noptii de luni spre marti, precipitatiile care vor cadea vor fi sub forma de ploaie si burnita, dar slabe cantitativ, cu posibilitatea aparitiei poleiului. Treptat, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, indeosebi in zonele subcarpatice. Vor cadea si ninsori, insa in zonele de munte si submontane. Totodata, meteorologii precizeaza ca se pot produce precipitatii mixte si in sudul si centrul tarii.

Nici vantul nu va lipsi din peisaj, fiind posibil ca intensificarile sa depaseasca, in sudul tarii, viteza de 55-60 km/h, in zonele montane inalte fiind asteptat ca rafalele sa viscoleasca zapada.

Atentionarea COD GALBEN expira miercuri dimineata, la ora 10. Pana atunci, e bine sa tineti cont de prognoza, in asa fel incat vremea urata sa nu va ia prin surprindere!

313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger