AcasăNewsCod galben de ploi puternice si vijelii pentru zona Moldovei

Cod galben de ploi puternice si vijelii pentru zona Moldovei

Locuitorii din zona estica a tarii sunt avertizati ca in urmatoarele ore va ploua insemnat pe aria mai multor judete din Moldova. De asemenea, sunt anuntate intensificari ale vantului.

Instabilitatea atmosferica va cuprinde initial regiunea estica si centrala judetului Vaslui, precum si estul judetului Bacau. Meteorologii informeaza ca, pana la ora 13.40, vor cadea ploi in aversa, insemnate cantitativ – fiind posibil ca precipitatiile sa cumuleze peste 25-30 l/mp. Cerul va fi brazdat de fulgere, fiind anuntate descarcari electrice, se precizeaza in textul avertizarii emise de ANM. De asemenea, sunt anuntate intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, precum si grindina de dimensiuni mici.

Mai mult, o alta atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) Cod galben de ploi si vijelii a fost emisa, tot pana la 13.40, pentru sudul si centrul judetului Iasi, sudul judetului Vaslui, centrul si Vestul judetului Bacau si  zona sudica a judetului Galati. Specialistii de Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza ca in regiunile mentionate pot cadea ploi de peste 25-35 l/mp, insotite de grindina si descarcari electrice. Regiunile mentionate nu vor scapa nici de vant, care va sufla cu putere, fiind posibil sa aiba si aspect de vijelie.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger