AcasăNewsCOD GALBEN de ploi puternice si vijelii in toata tara, de marti...

COD GALBEN de ploi puternice si vijelii in toata tara, de marti dimineata

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis, luni, o averizare COD GALBEN de ploi puternice si vijelii, valabila in toata tara, de marti dimineata pana miercuri dupa-amiaza.

(foto: meteoromania.ro)

Avertizarea COD GALBEN de descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si ploi insemnate cantitativ este valabila in intervalul 05 iunie ora 10 – 06 iunie ora 18.

Specialistii Administatiei Nationale de Meteorologie (ANM) informeaza ca instabilitatea atmosferica se va accentua, marti, incepand din vestul tarii. Treptat, ploile si vijeliile vor cuprinde toate regiunile tarii. Miercuri, instabilitatea se va manifesta cu precadere in jumatatea de est a teritoriului.

Meteorologii avertizeaza ca in intervalul pentru care a fost emis CODUL GALBEN se vor produce descarcari electrice frecvente, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie. De asemenea, izolat vor fi caderi de grindina si averse ce vor avea si caracter torential. Ploile vor fi insemnate, cantitatile de apa vor depasi local 20- 25 l/mp si izolat 50…60 l/mp, in special in zonele deluroase si montane, dar si in regiunile nordice.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger