AcasăNewsCod galben de ploi insemnate, pana marti dimineata

Cod galben de ploi insemnate, pana marti dimineata

Umbrelele si pelerinele de ploaie redevin accesorii cat se poate de utile in urmatoarele zeci de ore. Dupa cum se poate observa si in Capitala, vremea a devenit instabila. Si nu doar in Bucuresti ploua inca de seara trecuta. Si alte zone din tara sunt afectate de precipitatii.

Astfel, conform Administratiei Nationale de Meteorologie, incepand cu orele 12 ale primei zilei a saptamanii, precipitatiile vor continua sa apara in peisaj, in special in sudul si centrul tarii, dar si in regiunile de deal si de munte.

De altfel, zece judete din tara se afla, pana maine dimineata, la ora 10, sub incidenta unei avertizari COD GALBEN de ploi. Meteorologii informeaza ca, in tot acest interval se vor semnala precipitatii insemnate cantitativ. Este vorba despre Gorj, Valcea, Olt, Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu, dar si despre Prahova, Brasov si Sibiu, insa doar zona montana a acestor trei judete. Potrivit ANM, in aceste zone se pot cumula cantitati de apa de peste 20-25 l/mp si, posibil, chiar 40 l/mp, insa doar izolat.

Nu in ultumul rand, e important de mentionat faptul ca specialistii amintesc despre un alt fenomen meteo care isi va face simtita prezenta, insa doar intr-o anumita parte a Romaniei. Este vorba despre vant, care va fi prezent in peisaj in sud-estul tarii, cu  intensificari mai puternice, de pana la 55 km/h.

sursa foto: debanat.ro

author avatar
Cristina Stefan
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger