AcasăNewsCod galben de ninsori. Vremea rece se intoarce de vineri!

Cod galben de ninsori. Vremea rece se intoarce de vineri!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod galben de ninsori si viscol pentru jumatatea sudica a tarii.

Astfel, in a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, si la inceputul noptii de vineri spre sambata, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Muntilor Banatului si cea mai mare parte a Olteniei, Carpatilor Meridionali si de Curbura. Apoi, pana in dimineata zilei de sambata, 7 februarie, ninsorile se vor extinde si in Muntenia si Dobrogea si va continua sa ninga, in general slab, pana in orele dupa-amiezii.

Cantitatile de precipitatii vor fi pe arii restranse mai insemnate, cu precadere in Oltenia si la munte si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent.

Vantul va avea intensificari temporare, viscolind si spulberand ninsoarea, in regiunile sudice, dar si la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar in sudul Banatului vor depasi 80 km/h. In cursul zilei de sambata, 7 februarie, vantul va diminua treptat in intensitate.

Vantul se va intensifica in regiunile sudice inca din dimineata zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, in general slabe cantitativ, vor fi local si in restul teritoriului.

Specialistii ANM isi asuma posibilitatea de a prelungi avertizarea cod galben in functie de evolutia ulterioara a fenomenelor meteo.

author avatar
Cristi Ionita
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger