AcasăNewsCod galben de ninsori si viscol in toata tara, de vineri pana...

Cod galben de ninsori si viscol in toata tara, de vineri pana duminica seara

Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineata pana duminica seara, avertizand ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), de vineri, ora 10.00 si pana duminica, ora 20.00, „aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile, local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte”.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50-60 de kilometri pe ora, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 de kilometir pe ora, viscolind sau spulberand zapada. Incepand de sambata dimineata, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.

In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de joi, au precizat meteorologii. La inceputul acestei saptamani, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabila pana vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, in general, intre -27 si -17 grade.

Totodata, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru acelasi interval, valabila pentru Crisana si Banat, unde noaptea temperatura va cobori sub -10 grade.

author avatar
Ciprian Purice
1.057 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger