AcasăNewsCod galben de ninsori si viscol, in Bucuresti si 30 de judete,...

Cod galben de ninsori si viscol, in Bucuresti si 30 de judete, pana joi seara!

Meteorologii au emis o atentionare cod galben pentru Bucuresti si 30 de judete, unde incepand din noaptea de marti spre miercuri si pana joi seara va ninge abundent, iar in unele zone vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 70 de kilometri la ora, viscolind zapada.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), din 25 ianuarie, ora 2.00 si pana in 26 ianuarie, ora 18.00, vremea se va inrautati in sudul si estul tarii si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali. „In aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zapada depus va fi consistent. Vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 60…70 km/h, in special in judetele din sud-estul tarii, unde va fi viscol”, potrivit ANM.

In Dobrogea si in sudul si estul Munteniei, in prima parte a intervalului precipitatiile vor fi mixte si se va produce polei. Meteorologii mentioneaza ca inecpand de joi seara vremea va deveni geroasa, indeosebi noaptea si dimineata, mai ales in estul, sudul si centrul tarii.

Codul galben de ninsori si viscol a fost emis pentru Bucuresti si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava, Botosami, Covasna, Harghita si partial pentru Sibiu si Brasov.

author avatar
Ciprian Purice
968 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger