AcasăNewsCod galben de ninsori: Circulatie ingreunata in mai multe zone din tara

Cod galben de ninsori: Circulatie ingreunata in mai multe zone din tara

(foto: prinbrasov.com)

Ninsorile abundente si viscolul anuntate de meteorologi pentru ziua de miercuri au creat probleme in mai multe zone din tara. Pe autostrada A1 circulatia a fost blocata in urma unui accident. De asemenea, autoritatile au anuntat ca traficul este restrictionat pe DN 13 A, intre Miercurea Ciuc si Vlahita, pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza precipitatiilor abundente si a viscolului. Si in Capitala au fost probleme in trafic. Codul galben de ninsori si vant puternic este valabil pana joi seara.

Un accident in care a fost implicat un TIR care s-a rasturnat pe DN 71, miercuri dimineata, a dus la blocarea circulatiei in zona kilometrului 71 . Potrivit centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane, circulatia pe autostrada A1, pe sensul de mers Pitesti – Bucuresti, la kilometrul 71, a fost reluata, incepand cu ora 7:35, pe banda a doua. In urma accidentului nu au fost inregistrate victime. Politistii au deviat circulatia pe DN61, de la kilometrul 73, cu posibilitatea reintrarii pe autostrada la kilometrul 70.

Trafic restrictionat in Pasul Harghita pentru vehiculele de mare tonaj

De asemenea, din cauza ninsorilor puternice si a viscolului, autoritatile au decis sa restrictioneze, miercuri, traficul pe DN 13 A, intre Miercurea Ciuc si Vlahita, adica in Pasul Harghita, pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone. „Am luat decizia de a restrictiona accesul tir-urilor in Pasul Harghita pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina. S-a lucrat continuu de la ora 02.00 si numai pe acest sector de drum s-au imprastiat peste 60 de tone de material antiderapant. Din pacate, viscolul readuce zapada pe carosabil imediat si creeaza mari probleme atat drumarilor, cat si soferilor”, a declarat Sectiei Drumuri Nationale (SDN), Catalin Romanescu, potrivit Mediafax. Soferii au la dispozitie ca ruta ocolitoare DN 13C Vanatori – Odorheiu Secuiesc – DN 13 Odoheiu Secuiesc- Brasov – DN 12 Brasov – Miercurea Ciuc.

Probleme si in Bucuresti

Ninsoarea care a cazut in Capitala a provocat mai multe probleme, miercuri dimineata. Daca in mai multe zone ale orasului semafoarele nu au functionat, in altele a fost afectata circulatia tramvaielor, potrivit realitatea.net. Este vorba de tramvaiele liniei 41, pe sensul inspre Piata Presei Libere.

Cod galben de ninsori si viscol pana joi seara

(foto: prinbrasov.com)

Meteorologii au emis o atentionare cod galben pentru Bucuresti si alte 30 de judete ale tarii. Este vorba de judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava, Botosami, Covasna, Harghita si partial pentru Sibiu si Brasov.

Potrivit specialistilor, incepand din noaptea de marti spre miercuri si pana joi seara va ninge abundent. In unele zone vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 70 de kilometri la ora, viscolind zapada. Avertizarea este valabila pana joi, 26 ianuarie, la orele 18.00. Potrivit Administratia Nationala de Meteorologie (ANM,) de joi seara vremea va deveni geroasa, indeosebi noaptea si dimineata, in special in estul, sudul si centrul tarii.

434 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger